top of page

Eesti noortekoondised Euroopa Meistrivõistlustel kolmandad!

Hispaanias Bilbaos nädal aega kestnud padeli EM-il osales Eesti nii tüdrukute kui ka poiste arvestuses. Arvestust peeti U-14, U-16 ja U-18 vanuseklassides. Tüdrukute arvestuses osales 3 riiki ja poiste omas 8 riiki. Padelis on vaieldamatult paremad Portugal ja Hispaania ning nemad jagasid ka kõige kirkamad medalid omavahel. Eesti saavutas aga nii tüdrukute kui poiste arvestuses väga tugeva kolmanda koha. Alagrupimängudes alistas poistekoondis mängudega 2-1 Soome, millega kindlustati poolfinaalikoht Hispaania vastu. Hilisemas pronksikohtumisesvõideti Sveitsi koondist samuti mängudega 2:1.


Tüdrukute võistkonnas osalesid Karolin Soovik, Carmen Sammelselg, Nora Leinus, Emily Hang, Kirke Joost ja Tuule Jõks.

Poiste võistkonnas osalesid Karm Helde, Gregor Ojasoo, Robin Helm, Jan-Alex Alla, Henrik Kosemaa, Erko Nigula, Jakob Eduard Laul ja Villem Jehe.


Padelikoondiste reis Bilbaosse ei möödunud viperusteta, sest laupäeval, 9. juuli hommikul alanud reisimine sai lõpu esmaspäeva pärastlõunal. Lufthansa probleemide tõttu magati esimene öö Frankfurdi lennujaamas ja kohale jõuti alles vahetult enne esimese mängu algust esmaspäeva pärastlõunal.


Eestis on padeli spordiala kasvamas suure kiirusega ning ala harrastajate kasv on viimastel aastatel mitmekordistunud. 2017. aastal rajati esimesed väljakud Rocca al Maresse ning tänaseks on Eestis 23 padeliväljakut ning ligi sama arv uusi platse on lisandumas aasta või kahe jooksul. Noorte padeliõppega on tegeletud esimese keskuse loomisest ning täna käib treeningutel padelikoolides ligi 100 noort. Eesti Padeli Liit tänab noortekoondise sportlasi, lapsevanemaid ning toetajaid Padel+, Kawe AS ja Uus Maa Kinnisvarabüroo.





bottom of page