top of page

Eesti padelimängijatel on suurmängude debüüt tehtud

Poolas Krakowis toimuvatel Euroopa Mängudel osales Eesti padelikoondis ühe mees- ja ühe naispaariga. Turniiritabeli loos eestlastele soosiv ei olnud, kuid kogemus meie mängijatele tulevikuks see-eest ülioluline.


Eesti meesmängijad Erko Nigula ja Siim Tuus, kellele oli see esimene ametlik turniirimäng koos, loositi mängima esimeses ringis neljanda asetuse prantslaste Adrien Maigret/Benjamin Tisot vastu. Pranstlased näitasid suurepärast mängu ning võitsid meie mehi 6-2 6-2. Maigret ja Tisot’ teekond turniiril lõppes veerandfinaalis 6-7(3) 6-7(6) kaotusega Portugali mängumeeste Alfonso Fazendeiro ja Miguel Oliveira vastu, kellele hiljem pronksimängu võiduga kolmanda koha medalid kaela riputati. Meesteturniiri kuld- ja hõbemedali võitis Hispaania, kel sarnaselt teistele kõrgema asetuse riikidele oli õigus osaleda turniiril kahe paariga.


Meie naismängijad Emily Hang ja Nora Leinus, kes on mõlemad alles 16. aastased noormängijad, mängisid esimeses ringis kogenud poolataride Aleksandra Rosolska ja Zofia Priorkowska vastu. Euroopa Mängude võõrustajariigi naismängijad meie naispaarile võimalust ei andnud ning võtsid 6-2 6-0 võidu. Naispaarismängu kuldmedali võitis Itaalia naispaar, hõbemedali Hispaania ning pronksmedali samuti Itaalia.


Koondise kapten suurvõistlusel oli Oskar Hakonen.


Padel oli Euroopa Mängudel kavas esmakordselt ning loodetavasti jätkub spordiala areng tänu mängudel osalemisega veelgi suurema hooga.


Eesti Padeli Liit soovib tänada Eesti Olümpiakomiteed suurepärase koostöö ning professionaalse asjaajamise eest.


Sel aastal on täiskasvanute koondised osalemas Euroopa meistrivõistlustel (koht ja aeg selgumisel) ja noortekoondised maailmameistrivõistlustel Paraguais. Eesti padelikoondiste peatoetaja on CUPRA ja Topauto.





bottom of page