top of page

EuroChampions Trophy

Eesti mees- ja naispaaride esipaarid käisid Hispaanias EuroChampions Trophy võistlustel. Toome võistluse kokkuvõtte teieni läbi Emily Hang kogemuse.


Eurochampions Trophy oli minu jaoks väga hea õppekogemus. Turniir toimus Irunis, kus mitte liiga kaugel asuvas Bilbao linnas Eesti koondis ka varasemalt raskeid padelilahinguid on pidanud. Seekord pani iga riik välja vaid oma esipaari, mille tõttu oli konkurentsitase tavalisest kõrgem ja võiduvõimalused väiksemad. Paraku saime naiste esipaarina, Emily Hang ja Liis Org juba esimeses mängus vastaseks turniiri finalistid, ehk Šveitsi esipaari. Mängupilt oli hea ja kohati tundsime ka, et on võimalus võitjatena välja tulla, kuid siiski pidime vastu võtma 3:6 0:6 kaotuse. 


Järgmises kohtumises tuli meile vastu domineeriv Portugal, kes ei pannud välja oma riigi esipaari, vaid võistlust mängisid nooremas eas tüdrukud. Selles mängus oli nii minul kui ka Liisil väljakule astudes oluliselt parem enesetunne, sest esimene mäng oli juba seljataga ning närv oli juba väiksem. Samuti oli meile teada, et portugallased on padelimaailmas võrdlemisi heal asetusel, ehk meie eesmärk oli mängu nautida, sest kaotada ei olnud midagi. Mäng kujunes meie jaoks üllatavalt tasavägiseks ning meie tiimitöö Liisiga sujus väga hästi. 


Võrreldes esimese mänguga oli nii meie individuaalne kui ka tiimitöö parem, mis kajastus ka lõpptulemuses. Kahjuks pidime siiski vastu võtma 4:6 ; 6:3 ; 3:6 kaotuse. Tundsime, et mäng muutus kohati ebasportlikuks, sest portugallaste põhitaktika näis olevat meie pihta löömine, niiet kui meie reaktsioon mõnel hetkel ei olnud piisavalt kiire said nad ka punkti. Siiski jäin enda mänguga rahule ja tunnen, et andsin endast maksimumi. Samuti oli hea meel näha, kui hästi Liis mängis. Viimases mängus tuli meile vastu Itaalia, kelle vastu saime ka esimese võidu kirja, seisuga 6:2 6:2. Vastupidiselt esimesele kahele mängule, tegid Itaallased palju lihtvigu, mis muutis mängupilti palju.


Tagantjärgi saan öelda, et üldpildis oleksin saanud paremini mängida ja enda mängu analüüsides tunnen, et oleks võinud agressiivsemalt ja julgemalt mängima. Kohati hoidsin ennast tagasi ja ei mänginud endale omaselt, kartes vigu teha. Tunnen, et tehniliste oskuste ja taktikaliste teadmiste taha midagi ei jäänud, kuid veidi tuleks tööd teha servide tõrjumisega. Välismaal võistlemine viib kindlasti mugavustsoonist välja ja õpetab mängima teistsuguse mängustiili vastu. Näiteks löödi antud võistlusel teistsuguse vindiga palle ja kohati varjeerus ka vastaste mängutehnika, millest tulenevalt on raskem löögi suunda mõista. 


Iruni linn valmistas meile pigem pettumust, aga tore oli, et kõikide riikide võistlejad sõid koos ühise laua taga hommikust ja õhtust. See andis võimaluse luua häid suhteid ja kuulata erinevaid kogemusi. Eriti hea meel oli mul meie Eesti võistkonna üle, sest terve võistluse aeg oli väga positiivne ja toetav meeleolu. Olen tänulik, et Eesti Padeli Liidul oli võimalus meid antud võistlusele saata, tänu millele oleme suure kogemuse võrra rikkamad.




bottom of page