top of page

Selgusid selle aasta meesseeniorite Eesti meistrid

Eile algasid Padel+ Rocca padelikeskuses Eesti Meistrivõistlused 2021 kui toimusid meesseeniorite võistlused 40+ ja 50+ vanusegruppides. Mehed 40+ kategoorias algas turniir kahes alagrupis, kust edasipääsu poolfinaali teenisid neli paari.

A-grupi esimestena liikusid edasi Tarmo Uustalu ning Ott Ahonen, kelle kõige pingelisem alagrupimäng oli teisena edasi saanud paari Andrus Sammelselg/Tauri Talu vastu seisuga 7-5 7-6(5). Ilusat mängu ning edasipääsule väga lähedal olid selles alagrupis ka Indrek Ustav ja Jan Alla, sest kaotasid just Sammelselg/Talule otsustavas seti kiires lõppmängus 10-5.

B-alagrupi võitsid ülikindlalt Philip Verzun/Kurmo Annus, kaotades kahes mängus kokku ainult kaks geimi. Teisena läksid poolfinaali Janno Toming/Ken Leinus 6-0 6-3 võiduga Arno Rannaste/Halger Sander üle.

Mehed 40+ kohamängudes oli palju pinget ja põnevust. Viienda kohaga lõpetasid turniiri Ustav/Alla, võites Rannaste/Sander paari 7-5 2-6 10-3. Poolfinaalmängudes näitasid enesekindlust Toming/Leinus võites Uustalu/Ahoneni 6-2 6-2. Tuleb ära märkida, et igapäevaselt Viljandis tegutsevana ja ühe parima Eesti rannatennise mängijana ei ole Ahonen siiamaani padeliväljakul saanud palju aega veeta. Teises tihedas poolfinaalis sammusid finaali Verzun/Annus võites Talu/Sammelselga 6-4 7-5.


Finaalmäng kujunes aga tõsiseks lahinguks ja mõneti ka peale alagrupimänge üllatuseks kui 2021 aasta Eesti Meistrivõistluste kuldmedalitega krooniti Janno Toming ja Ken Leinus. Võitjad võtsid finaalis revanši Verzun/Annuse vastu olles alagrupifaasis kaotanud kindlalt kahes setis kuid nüüd tähtsas mängus olid võidunumbriteks hoopis 7-6(5) 1-6 12-10, sealjuures olid Toming/Leinus veel otsustavas setis 8-4 kaotusseisus.


Mehed 50+ vanuserühmas oli võistlustules neli paari ning turniir mängiti ühe alagrupina, kus kõik mängisid kõigiga. Kolmest kolm võitu ning kuldmedalid teenisid Toomas Liiva/Gert Gerretz, kes väga kindlat mängu näidates seekord ühtegi setti ei kaotanud. Kõige lähemale setivõiduni võitjapaari vastu olid hilisemad hõbemedali omanikud Maidu Behrs/Indrek Holst, kes kaotasid esikohapaarile 3-6 6-7(6). Hõbemedali pronksise asemel teenisid Behrs/Holst väga kõva lahinguga Margus Rahuoja ja Rein Mikk vastu. Hõbemedalistid võitsid selle kohtumise seisuga 7-6(6) 4-6 11-9.

Turniiri peakohtunik Raido Rätsep võttis turniiri kokku järgnevalt: “Suurepäraste lahingutega turniir mõlemas vanuseklassis. 40+ turniir sai pisut ootamatu lõpu aga see on veelkord hea näide sellest, et mitte midagi ei ole enne läbi, kui on mängitud viimane punkt.”

Lõplikud tabelid koos tulemustega on nähtavad SIIN.

MEHED 40+

Kuld: Janno Toming / Ken Leinus

Hõbe: Philip Verzun / Kurmo Annus

Pronks: Tauri Talu / Andrus Sammelselg & Tarmo Uustalu / Ott Ahonen

MEHED 50+

Kuld: Toomas Liiva / Gert Gerretz

Hõbe: Maidu Behrs / Indrek Holst

Pronks: Margus Rahuoja / Rein Mikk


*Eesti Meistrivõistlustel autasustatakse traditsiooniliselt pronksmedalitega mõlemaid poolfinaliste.




bottom of page